fbpx
Powerkiten Scheveningen 2019-04-15T16:49:31+00:00

Project Description

Powerkiten Scheveningen

Vrouwen zijn vaak beter in powerkiten dan mannen. Da’s niet vreemd want het spel met de wind is subtiel en komt niet aan op domme kracht. Het gaat om finesse. De truc is juist om geen kracht te gebruiken maar de kite het werk te laten doen. Dan is het een sensatie om de power van de kite te voelen, te beheersen. Met het zand tussen uw tenen en de wind door de haren. Alle powerkite-instructeurs komen van ons zusterbedrijf kiteboardschool.nl en zijn volledig gecertificeerd en buitengewoon ervaren. Voor elke windkracht en elk lichaamsgewicht hebben we een kite op maat.

Kracht in je handen, de wind door je haar en het zand tussen je tenen. Ervaar de kracht van de powerkite! Een powerkite wordt bestuurd met een bar waar lijnen aanzitten. Je zal je verbazen hoe gemakkelijk het is om de kite met de bar te besturen. De truuk is om géén kracht in je armen te gebruiken, maar techniek. Vaak zijn vrouwen beter in powerkiten als mannen omdat ze meer finesse hebben. Wij gaan powerkiten Scheveningen of Kijkduin.

Powerkiten: het serieuze vliegeren

Is het grote aantal vliegers op het strand bij Scheveningen je wel eens opgevallen? De een is aan het kiteboarden, de ander aan het buggyen en weer een ander aan het powerkiten en dat allemaal met dezelfde grote vlieger, ook wel de kite genoemd. Het zijn momenteel erg populaire sporten die op verschillende stranden fanatiek worden uitgeoefend.

Powerkiten is in de basis hetzelfde als vliegeren. Afhankelijk van de grootte van de powerkite wordt bepaald hoeveel wind er wordt gevangen en hoe krachtig de powerkite dus zal gaan bewegen. Je kunt zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Het is mogelijk om gewoon lekker ontspannen te gaan vliegeren of om juist de wind te gaan ervaren door middel van een grotere kite en door sprongen te gaan maken. Zonder ervaring is het niet gewenst om zomaar te gaan beginnen met deze sport. Het is noodzakelijk om eerst wat te weten over de werking van de sport en om te oefenen onder professionele begeleiding. In Scheveningen en op vele andere stranden is het mogelijk om hiervoor een of meerdere cursussen te volgen. Zo kun je kiezen voor een groepsles of voor een privéles. Je zult dan leren hoe je de kite onder controle krijgt en welke technieken er zijn. Vervolgens zul je gaan oefenen en wie weet al je eerste sprongen maken.

Een sportief dagje powerkiten Scheveningen

Wil je binnenkort een dagje naar het strand in Scheveningen en wil je ontspanning en inspanning met elkaar combineren? Probeer dan een keer een workshop powerkiten. Het is mogelijk om dit met het gehele gezin te doen of met een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het al leren, dus het is een sport voor vrijwel iedereen die ook maar een beetje enthousiast is. Sluit de dag gezellig af met bijvoorbeeld een lekker etentje en het zal ongetwijfeld een onwijs leuke en sportieve dag worden!

Als je de kite eenmaal onder controle hebt en er goed mee overweg kunt, heb je ook meteen de basis gelegd voor de andere, al eerder besproken kite sporten. Wie weet ben je binnenkort weer op het strand te vinden of zelfs al in de lucht of op het water! Een leuk detail: kiten kan al met windkracht 1 dus het is bijna iedere dag mogelijk om deze sporten uit te oefenen.

De beste instructeurs

Wij zijn een zusterbedrijf van Kiteboardschool.nl. Alle instructeurs zijn volledig gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

teamuitje powerkiten scheveningen

Veel powerkites

Wij hebben verschillende kites voor verschillend lichaamsgewicht en verschillende windsterkte. Voor iedereen een kite op maat dus!

Grote groepen

Wij geven powerkite clinics aan groepen van 10 tot 200 man. Grotere groepen worden opgedeeld in kleinere groepjes per instructeur.